Mad over bål

Dette indhold er sponsoreret.

Grilltips

Ja, det er lige grillvejr – i hvert fald i skrivende stund 🙂

Mange af os kommer nok ikke væk fra grillen og ud for at lave mad over bålet, men måske man kan kombinere de to? Uanset om det er  mad på gas grill eller du laver dig en “tripod” og hænger en grillrist ned over bålet, så er der nogle universelle tips vi alle kan bruge.

LÆS OGSÅ Fra drøm til virkelighed

Opskrifter på grill

Kernetemperatur på mad i grill og over bålet

Okay, vi indrømmer, det kan nok være en anelse svært at styre kernetemperatuen når kødet tilberedes på grillristen, over bålet i skoven. Alligevel kan man da godt lade sige inspirere. Vi har ladet os inspirere med nogle gode grilltips, fra grilltips.dk.

LÆS OGSÅ Vandring – hvorfor, hvordan og hvor

Lav mad over bål

Grill i haven på en anderledes måde uden gasgrill

Hvis du samler dig et par lange, friske stammer af f.eks. Hasselbusk (husk at have respekt for naturen), så kan du lave dig en rigtig god trebenet grill over bålet.

Du ligger de lange stammer ved siden af hinanden, binder dem sammen i toppen, vrider dem så stammen i midten vender modsat af de yderste stammer, og rejser dit treben op.

Dernæst finder du noget snor og en billig grillrist som du hænger ned fra trebenet i en passende højde, eventuelt med en løkke der kan justeres i højden. Så laver du dig en lille bålplads i haven og WUPTI, så har du din egen hjemmelavede grill.

Nu mangler du bare at invitere familie, svigerfamilie og venner til et sammenskudsgilde i kolonihaven, så har du den perfekte grill dag!

LÆS OGSÅ Billige alternativer til frysetørret mad

Æbelø set fra oven

Nordfyn – Vandring på en forladt ø

Himmelbjergruten

Himmelbjergruten

TripAdvisor

TripAdvisor

turmad

Turmad, mad på tur

tarp i granskoven

Plads til at trække vejret

Sjællandsleden
forslag
fur
Pilgrimsbrevet
Bornholm Rundt - Mor og søn
øhavsttien
bindeballestien
vandrestier
undgå myggestik