Valsemøllen

Valsemøllen har dyrket, høstet og malet korn i Danmark i 120 år. Altid med god kvalitet og omtanke for vore omgivelser for øje. Bageglæde handler om duft, smag og god samvittighed. Valsemøllen sætter en ære i at tænke bæredygtigt og økologisk med fokus på håndværket og de gode råvarer.

Surdej

Valsemøllen udvikler hele tiden nye spændende opskrifter, som du kan bage i dit eget køkken. Der er bageopskrifter til enhver lejlighed og til ethvert måltid. Du kan finde inspiration til frokostbordet, madkurven eller den næste børnefødselsdag.

Og kan du lide at “nørde” med bagningen er surdej lige noget for dig. For at lave din egen surdej skal du kun bruge vand, mel og en god portion tålmodighed. Hvis du følger vores surdejsopskrift lærer du at mestre teknikken, så du kan bage dit eget hjemmebagte rugbrød, boller og brød.

Surdej erstatter gæren i din dej og giver brødet en let syrlig smag med masser af saftighed og en god elastisk krumme. 

Fremgangsmåde

Det varer ca. 6 dage at starte en ny surdej op. Du skal blande vand, rug- og hvedemel og så skal du fodre blandingen et par dage, før du får en surdej, der er god nok til at bage med. Surdejen udvikler mælkesyre og det er mælkesyren, der giver brødet den let syrlige smag. Det kan virke besværligt at få liv i og holde gang i en surdej, men det behøver det ikke at være. Det er ventetiden værd, og hvis du følger vores surdejsopskrift på hjemmesiden Valsemøllen.dk bliver du guided igennem processen med tekst og video.

Brød der er bagt med surdej kræver mere tid end brød, der er bagt på gær. Hvis du bruger surdej som hævemiddel kan dejen med fordel koldhæves i mange i mange timer. Det giver surdejen tid til at udvikle kuldioxid i dejen, hvilket giver et luftigt og smagfuldt brød. Dog skal dejen hæve et lunt sted et par timer før den sættes i køleskabet til koldhævning, da det giver surdejen mulighed for at komme i gang, så dejen kan hæve.

Hvis du vil forkæle din familie og venner, så bag et godt brød. Find inspiration til masser af bageglæde på Instagram og Facebook.