Alt det forbudte, fyh!

(Denne artikel er alene et udtryk for forfatterens personlige præferencer og således ikke en opfordring til at ryge, indtage alkohol eller lignende. Der henvises i øvrigt til Sundhedsstyrelsens anbefalinger på området.)

Okay, hvad er nu det, tænker du nok. Jo først vil jeg starte med det jeg normalt anser for skidt, altså hvad min sunde fornuft siger mig er usundt for kroppen.

  • Cigaretter
  • Alkohol
  • Kaffe (måske)
  • Overvægt

Der er sikkert flere, men det er ikke pointen. Pointen er, at jeg ved cigaretter ødelægger mine lunger, alkohol min lever, kaffe min søvnrytme og overvægt belaster mine led (+en masse andre dele). Alligevel kan jeg finde på at pakke min vandrerygsæk med både cigaretter, alkohol og kaffe, der alt sammen føre til unødig overvægt i min oppakning. Men hvorfor tager jeg det så med?

Jo svaret skal findes i mit personlige liv. Jeg er både festryger og alkoholnyder. Drikker ikke meget kaffe længere, til gengæld har jeg taget lidt på. Alt i alt er jeg nok meget normal hvad det angår, vil endda sige at mine 5 genstande om ugen er lavt i forhold til gennemsnittet. Som du nok kan høre, er der ingen elite sportsmand eller fanatisk vandre gemt i mig. Nej, jeg vil nærmere betegnes som en interesseret hobby vandre. Interesseret fordi jeg går op i de produkter Vandreshoppen.dk tilbyder, men hobby vandre, fordi jeg hverken er i god form, eller ude på stierne hver uge. Vandring giver livsglæde hvis man er til det.

Jeg er vandre af tre overordnede grunde, der tilsammen bidrager til min livsglæde.

  1. Motion
  2. Samvær
  3. Natur

Hvis du på dette tidspunkt er lidt forvirret, kan du med fordel læse min lille anekdote, der for mig kan retfærdiggøre alt det usunde i rygsækken.

Efter en lang og udmattende gåtur, hvor vablerne plejes omkring bålet, efter at man har slæbt brænde en kilometer og aftensmaden er gledet ned. Så er det hyggeligt at høre gryden syde over bålet, med dampende kaffevand, imens man i halvmørke holder gang i det fjerde spil kort. Det er også dejligt varmende i den ellers kølige aftenbrise, at få en kop varm kaffe i hånden. Hvad der så sker for foden af bjerget, når ens vandremakker hiver en flaske whisky op og hælder en sjat i alles kopper kaffe, er helt ubeskriveligt. Så ligger du halvvejs der, i din improviserede teltlejr, med din smøg og din lidt stærke kaffe, og bare har det godt og tænker på morgendagens tur, med et roligere sind, selvom du skal op af bjerget før den smukke udsigt.

Nogle vil kunne se min pointe på nuværende tidspunkt, imens andre har anderledes præferencer. Pointen er, at det
er det der også bidrager til samværet og livsglæden for mig. Det handler hverken om at drikke sig fuld eller ryge i lange baner, for begge dele rammer en bagi næste dag hvis man forfalder. Det handler om at være i balance. Så mit forslag når du skal på tur er som følger. Tænk over dit basisgrej i forhold til vægt og komfort, og læg så dertil hvad der bringer dig glæde normalt, hvad enten det er et slag kort, eller en sang fra højskolebogen.

Grejet er vigtigt, vægten er vigtig, men livsglæden er det vigtigste.

TIP:

Skulle du være inspireret til at pakke alkohol med, kan du med fordel hælde det fra de typiske glasflasker over på plastikflasker, der vejer noget mindre. Kaffe kan ligeledes rationeres på forhånd, efter forventede forbrug i en lille bøtte. Det kan også anbefales med en kop i bagagen, da det bare er komfortabelt at drikke af. Hold øje med bloggen for artikler om turmad.

I øvrigt et godt råd ikke at starte med at ryge og kun drikke hvad der anbefales.

Med venlig hilsen

Oskar, Vandreshoppen.dk