Isefjord ruten – Min første tur

Isefjord

Naturen er for mig mit frirum. Det er der jeg bruger min hjerne og min krop på en helt anden måde, end i hverdagene på mit arbejde. Jeg er håndværker til dagligt, så det er hårdt for krop og sjæl. Så når jeg skal slappe af, sådan i hele mit sind, så pakker jeg min rygsæk og tager af sted.
Typisk når jeg skal afsted  pakker jeg så praktisk som muligt. Altså så lidt spild af vægt men stadig, så jeg har til en hel weekend.
Jeg sover ofte i hængekøje og laver mad over bål. Så det grej jeg har til at lave mad med vejer ikke så meget, og jeg pakker altid om i andre poser, når jeg tager mad med. Det gør, at det vejer mindre, og der er mindre spild plads.

ud med nybro

I skoven

Jeg vandrer ikke som sådan. Men jeg holder rigtig meget af at gå tur i skoven. Lange ture, som korte.

Jeg har længe tænkt på at ville gå Isefjord ruten, som ikke er så lang. Den er kun på små 30 km. Den vil jeg tage over en weekend fra fredag aften til søndag eftermiddag.

Min plan er, at jeg vil pakke en rygsæk med en tarp, snor, sovepose, uldtæppe, økse og kniv, en gryde, noget mad, mel med tørgær i, vand, service, kaffe, og lidt snack. Det kan godt være der kommer lidt mere med, men det er de basale ting, jeg vil tage med.

Turen går langs kysten, hvor der er strand, så der vil jeg overnatte.

Jeg holder meget af at sove på vores kyster  og vil gerne prøve at gå den tur på grund af netop det.

LÆS OGSÅ Fra drøm til virkelighed

Øv for vinden

Når jeg skal gå den, skal det være i forår, sommer eller tidlig efterår. Da vinden ikke er min bedste ven, og der selvfølgelig er meget vind ved kysten.

Odsherred er også et natursmukt område, hvor jeg holder af at være!

Dens skove er utrolig smukke, og mange af dem tæt på kysten.

Jeg vil tage nem mad med, som ikke kræver, at jeg skal bruge lang tid på at lave.

Planen for turen er som følger: Fredag vil jeg hurtigt slå en nem lejr op. Så vil jeg spise en vare jeg har modtaget af en outdoorbutik. Det hedder Forestia, og der er mange smagsvarianter. Der skal bare bruges 40 ml vand, og så er der et varmelegeme, som varmer vandet op, og så er der mad på 12 minutter. Super nemt og det smager fint.

LÆS OGSÅ Vandring – hvorfor, hvordan og hvor

bål

Dag 2

Anden dagen, lørdag, vil jeg gå en del af ruten.

Ikke fordi jeg bare vil gå og gå, naturen skal også nydes. En kaffe skal der også til. Jeg har fået af en af mine sponsorer, coffee brewer, som er rigtig nemme at lave. De smager faktisk også rigtig godt. De vejer heller ikke så meget, så der skal nok nogle stykker med.

Jeg vil slå lejr på stranden sen eftermiddag, hvor jeg vil slå min tarp op. Jeg har et godt sted på kysten, hvor jeg er helt alene og der er rigtig god mulighed for at slå tarpen op og have et bål.

Lørdag vil jeg nemlig lave mad over bål. Jeg tænker at lave noget kylling med fladbrød og pesto.

Når maden er spist, vil jeg bare nyde en god kop kaffe eller en øl. Imens jeg ligger under min tarp og ser på bålet og den smukke udsigt.

Mod Rørvig og hjemad

Søndag morgen vil jeg vågne til vandet der slår op på strandens bred. Fuglene som synger ‘godmorgen’ og se solen kaste sit lys ud over Danmark.

Jeg vil nok ligge og nyde det et stykke tid,. Findes der er bedre måde at vågne på?

Ikke for mit vedkommende.

Til morgenmad tror jeg bare jeg vil lave lidt boller, og spise det med noget pålæg.

Så vil jeg pakke mit grej stille og roligt sammen og gå det sidste stykke mod Rørvig, hvor jeg vil tage færgen over. For jeg vil nemlig blive hentet i Hundested.

Det er mit lille ønske om at vandre en lille rute, og håber det kan give inspiration til andre.

LÆS OGSÅ Billige alternativer til frysetørret mad

Marc Nybro

Læs mere fra “Ud med Nybro

Mit navn er Marc Nybro, jeg er 29 år. Jeg har en nyopstartet blog på facebook, som hedder ‘ud med Nybro’. Jeg startede den 22. November 2017 med at blogge der. Jeg har 700+ følgere og vil snart starte en hjemmeside op også. Jeg skriver om mine turer i naturen og inspirerer andre til også at komme ud.

Jeg håber du har kunne lide hvad du har læst, og at du vil læse mine andre historier på min blog.

Kh Marc, Ud med Nybro på Facebook!

Vandreshoppen.dk, juli 2018.

rygsæk vandre
Campingpladser i Danmark

Campingpladser i Danmark

Danmarks højeste bjerge

Danmarks højeste bjerge

Danmarks farligste dyr
Caminoen Spanien
Vandreruter Sjælland

Vandreruter Sjælland

Åndbarhed

Åndbarhed og MVP

Wales

Vandrerute i Wales

teltpløk