Fed, fri og færdig – med dårligt selvværd

I sensommeren 2017 gik jeg en lang tur alene. Hele vejen fra Hanstholm i Thy til Svendborg på Sydfyn. Dette er et skriv om de frustrationer jeg oplevede før og efter turen ved at være for rund til almindelige friluftsbukser blandt andet.

Fed, fri og færdig - med dårligt selvværd

Syns’ du jeg er bleven fe’?

“Se mig lige fra siden, syntes du jeg har taget på??” spurgte Geenie, Aladin, og mangt en kvinde har spurgt en milliard gange siden.

Og det kan da godt være jeg har taget på.

At have en forkærlighed for god mad, et dovent sind og en bagdel der aldrig til dags dato har kunnet få mig op over kanten i en swimmingpool, er ikke en god kombi. Men det bliver, næsten, vejet op af den store trang jeg har til at vandre. Ikke løbe, cykle eller tonse afsted i et fitnesscenter, nej vandre. Med raske skridt, en masse pauser og glæde over vores nære natur.

Det giver mig et sundt sind men ikke en slank krop, desværre.

Min kæreste elsker mig heldigvis uanset hvornår og hvor han kaster et blik på mig, min mor fortæller mig at det er ”generne fra kvinderne i din fars side af familien man kan se”, jeg selv ser et ansigt der stråler af taknemmelighed over mit liv, lidt flapset men Peter Plys hyggeligt maveskind og en bagdel som min kæreste har lært mig at elske. Derefter følger et par skinke lår der kræver shorts inden under kjolen om sommeren.

LÆS OGSÅ Fra drøm til virkelighed

En ”vovet” påstand

Så jeg tulrer rundt i Thy og nyder tilværelsen, i regnbukser. Jeps, leggings og regnbukser, for jeg er for ”kurvet” til ”almindelige” friluftsbukser.

Og det er her pointen i mit skriv kommer. Er jeg, som almindelig rund kvinde med de former naturen har tænkt gav mest mening, for fed til at dyrke friluftsliv?!

Er mine lår abnormt fyldige? Min røv så stor som en ladeport? Min maveregion, der går ind i siden men buler ud foran, for slasket til at en almindelig jakke kan nå?? For ikke at tale om, at være for fed til at kunne komme indsamlede skatte fra naturen, ned i de lommer, som jeg netop troede var der med det formål?

Det synes jeg jo ikke. Er jeg elendig til at købe tøj? Måske.

Men nu vil jeg vove en påstand.

Når man, læs jeg, har været i samtlige friluftsbutikker i Aalborg, Odense, København og Århus, for at prøve bukser, ikke har kunnet finde et eneste par der sad som min krop er bygget, så er der noget galt med industrien selv. Og nej, jeg har ikke lyst til at købe dem over nettet af selv samme grund. Hvis ikke de passer i butikken, hvad er chancen så for at de passer ved køb i e-handel, hvor jeg ikke kan prøve dem på?

LÆS OGSÅ Vandring – hvorfor, hvordan og hvor

Fed, fri og færdig - med dårligt selvværd

Skinny bitches og fyldige friluftstøser

Jeg ved jeg ikke er den eneste, det kan jeg læse mig til på de sociale medier, høre i samtaler kvinder imellem og se på udvalget i butikkerne. Det er som om de størrelser og former der kan fås inde i butikkerne, ikke stemmer overens med de kvinder jeg ser udenfor.

Og jeg ved at jeg ikke har prøvet ALLE friluftsbukser i HELE verden, men jeg har prøvet mange.

Før min vandretur fra Hanstholm til Svendborg, var jeg endnu engang på jagt efter det perfekte par bukser, til min månedlange tur. Men det kunne ikke lade sig gøre, slet ikke til de sparsomme håndører jeg havde til rådighed. Så jeg lånte et par af svigermors, og de sad perfekt! Men var selvfølgelig så gamle at de ikke kunne opdrives nu til dags… Darn it!

LÆS OGSÅ Billige alternativer til frysetørret mad

Fed, fri og færdig - med dårligt selvværd

Lykken er… et sund sind og en glad krop

Jeg ved ikke hvad jeg håber på ved at fylde en a-4 side med sure opstød.

Der er mange ud over mig der har brokket sig over farverne og størrelserne i den kvindelige friluftsverden. Uden held. Måske jeg en dag får lavet en lille specialbutik, med skræddersyet friluftstøj? Næppe. Men om ikke andet, så håber jeg at du, kære læser, hvem end du er og hvad køn du besidder, har fået fat i min slet skjulte pointe. Elsk dig selv og din krop! Pas på den og bryd dig ikke om at tøjindustrien laver mystisk tøj.

Det er helt OK bare at tulre rundt i leggings og regnbukser og bare være lykkelig for en stund.

LÆS OGSÅ Billige alternativer til frysetørret mad

Sille H. Peitersen for Vandreshoppen.dk, maj 2018.

vandrer tænder

Vidste du: Tænder vandrer

vandring for livet

Vandring for livet

snacks vandring
snacks vandring

Elcykel og vandring

Århus Fodslaw
første vandretur
medicin
dansk natur

Oplev den danske natur

snacks vandring

Snacks til vandring